Υπηρεσίες που παρέχει ο Ιατρός

Υπηρεσίες που παρέχει ο Γυναικολόγος – Μαιευτήρας Δρ. Δημήτριος Ζυγούρης

Ο Δρ. Δημήτριος Ζουγούρης ασχολείται με όλο το φάσμα της πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας των καλοηθών και ογκολογικών γυναικολογικών παθήσεων καθώς και με Μαιευτικά περιστατικά, με έμφαση και εξειδίκευση στην Κύηση υψηλού κινδύνου και στο Μαιευτικό υπερηχογράφημα.

Στην ομάδα Προηγμένης Γυναικολογικής Χειρουργικής της Κλινικής «Αγιος Λουκάς» Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετέχει ο Δρ. Δ. Ζυγούρης εφαρμόζονται οι πλέον καινοτόμες και πρωτοποριακές τεχνικές και ελάχιστα επεμβατικές πράξεις για Καλοήθη αλλά και ιδιαίτερα κακοήθη νεοπλάσματα του γυναικείου γεννητικού συστήματος (Ενδομήτριου, Τραχήλου Μήτρας, και Ωοθηκών) και των μαστών. Διασφαλίζονται άριστα ογκολογικά αποτελέσματα, ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και των επιπλοκών.

Στο φάσμα των επεμβάσεων που διενεργεί περιλαμβάνονται πρωτοποριακές, καινοτόμες τεχνικές όπως:

Υστερεκτομή χωρίς τη χρήση χειριστή μήτρας για καρκίνο της μήτρας και για καλοήθεις παθήσεις. Η νέα αυτή τεχνική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως από τον Δρ. Ανδρέα Καβαλλάρη, Διευθυντή της Μονάδας Γυναικλογικής Ογκολογίας στην οποία συμμετέχει ο Δρ. Δ. Ζυγούρης, και δημοσιεύθηκε σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Μέθοδος Nerve – Sparing για τη διατήρηση των υπογάστριων νεύρων σε γυναίκες με καρκίνο τραχήλου του μήτρας και για την αντιμετώπιση της εν των βάθει ενδομητρίωσης.

Λαπαροσκοπική αναγνώριση και διατήρηση των νεύρων της ουροδόχου κύστεως, κλειτορίδας / αιδοίου σε επεμβάσεις για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, όπως η Ριζική Υστερεκτομή.

Τεχνικές διατήρησης της γονιμότητας, όπου είναι βάσει των δεδομένων επιτρεπτό να γίνει, όπως η Λαπαροσκοπική ριζική Τραχελεκτομή.

Καινοτόμος τεχνική είναι και η μέθοδος ανίχνευσης λεμφαδένα φρουρού με τη χρήση τεχνολογίας ειδικού φθορισμού φωτός σε συνδυασμό έκχυσης ICG (indocyanine green) για περιπτώσεις αρχόμενου καρκίνου ενδομητρίου της μήτρας και του τράχηλου της μήτρας.

Ο Χειρουργός εφαρμόζει ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (λαπαροσκοπική, υστεροσκοπική) και – όπου είναι αναγκαίο – ανοιχτή χειρουργική.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ & ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ Ο ΔΡ. Δ. ΖΥΓΟΥΡΗΣ

Ειδικότερα:

Επεμβάσεις και τεχνικές

Υστεροσκοπικές επεμβάσεις

Λαπαροσκοπικές Χειρουργικές επεμβάσεις

Καλοήθεια

Κακοήθεια

dzygouris ΕΣΠΑ