Παρουσιάσεις σε συνέδρια

Ο ρόλος της υστεροσκόπησης στη διερεύνηση της γονιμότητας

Ομιλητής στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικής & Γυναικολογίας (ΕΜΓΕ) στην ενότητα των ενδοσκοπήσεων, με θέμα «Ο ρόλος της υστεροσκόπησης στη διερεύνηση της γονιμότητας», ο Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας Δρ. Δημήτριος Ζυγούρης.

zigouris-arxiki
sinedrio1

Υστερο-εμβρυοσκόπηση

Η Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικής & Γυναικολογίας Β.Δ. Ελλάδος σε συνεργασία με την Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν Συνέδριο με θέμα «Εξελίξεις & Προοπτικές στην Μαιευτική – Γυναικολογία» (19-22 Σεπτεμβρίου 2019) στα Ιωάννινα. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου. Ο Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας Δρ. Δημήτριος Ζυγούρης συμμετείχε με ομιλία με θέμα «Υστερο-εμβρυοσκόπηση» και ως εκπαιδευτής σε πρακτική άσκηση για νέους ιατρούς με θέμα «Πλοήγηση με κάμερα». Επίσης, μετείχε στο προεδρείο στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η σημερινή πραγματικότητα και το μέλλον στην υστεροσκόπηση».

Αναπαραγωγική ηλικία

Ομιλητής στις εργασίες του διαδικτυακού σεμιναρίου σε ζωντανή μετάδοση «Υγεία της γυναίκας μετά την αναπαραγωγική ηλικία» που διοργανώθηκε στις 12-13 Δεκεμβρίου 2020 από την Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος, ο Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας Δρ. Δημήτριος Ζυγούρης.

egme
att1

Κλινικά προβλήματα στη Μαιευτική

Παρουσίαση του Δ. Ζυγούρη στο Δορυφορικό Σεμινάριο «ΑΤΤΙΚΟΡΑΜΑ στη Μαιευτική – Γυναικολογία 2019» – που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγής Υγείας σε συνεργασία με τη Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ενότητα «κλινικά προβλήματα στη Μαιευτική». Θέμα της ομιλίας: «Γυναίκα 25 ετών προσέρχεται με αμηνόρροια 7 εβδομάδων και θετικό τεστ κύησης. Τα επίπεδα της β- HCG είναι 1800 mlUIL. Κατά τον TVS έλεγχο δεν ανευρίσκεται ενδομήτριος σάκκος κύησης»

Αφιέρωμα στον Κύπρο Νικολαϊδη

Στο Course in Fetal Medicine for Experts and Beginners, του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου στη Μαιευτική και Γυναικολογία «ΑΤΤΙΚΟΡΑΜΑ» συμμετείχε ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Δρ. Δημήτριος Ζυγούρης. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή καταξιωμένων ειδικών από όλο τον κόσμο για την Ιατρική του Εμβρύου, αφιερωμένο στον πρωτεργάτη της Ιατρικής του Εμβρύου, Καθηγητή κ. Κύπρο Νικολαϊδη, Pdf Αττικόραμα 2019.

att2
αττικοραμα 2019

Υστεροσκόπηση

Ο Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας Δρ. Δημήτριος Ζυγούρης, συμμετείχε ως υπεύθυνος για στο σεμινάριο εισαγωγής στην υστεροσκόπηση ( Επίπεδο 1) που οργάνωσε το «ΑΤΤΙΚΟΡΑΜΑ στη Μαιευτική – Γυναικολογία 2019». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγής Υγείας σε συνεργασία με τη Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ενδομητριωσικά οζίδια στην πύελο

Στο 3ο Συνέδριο Εμβρυβρομητρικής Ιατρικής και υπερηχογραφίας στη Γυναικολογία (Φεβουάριος 2017) συμμετείχε ο Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας Δρ. Δημήτριος Ζυγούρης, ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και ως ομιλητής με θέμα «Ενδομητριωσικά οζίδια στην πύελο και πώς να ψάξετε για αυτά. Προτεινόμενο πρωτόκολλο από το Πανεπιστήμιο Leuven».

s1
εμβρυομητρική 2015

Κύηση άγνωστης θέσης

Στο 2ο Συνέδριο Εμβρυομητρικής Ιατρικής & Υπερηχογραφία στη Γυναικολογία , Αθήνα 2015 συμμετείχε με ομιλία για την «Κύηση άγνωστης θέσης (έκτοπη): Το κλειδί της διαχείρισης είναι το εξατομικευμένο ρίσκο της κύησης ή η θέση της;» ο Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας Δρ. Δημήτριος Ζυγούρης.

Πρόωρος τοκετός και ρήξη εμβυϊκών υμένων

Τη νέα κατευθυντήρια οδηγία της ΕΜΓΕ για τον πρόωρο τοκετό και την πρόωρη ρήξη των εμβρυϊκών υμένων, παρουσίασε ο Δρ. Δ. Ζυγούρης κατά την Ειδική Σύνοδο της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας (ΕΜΓΕ) του 2014 που διεξήχθη στην Κυλλήνη Ηλείας.

Ειδική Σύνοδος 2014
dzygouris ΕΣΠΑ