Λαπαροσκοπική υστερεκτομή

 Η Λαπαροσκοπική Υστερεκτομή αποτελεί πλέον την επέμβαση εκλογής (gold standard) διεθνώς για την αφαίρεση της μήτρας.

Η Υστερεκτομή είναι η επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται το σώμα της μήτρα και ο τράχηλος της μήτρας. Επίσης ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας και την ένδειξη της επέμβασης μπορεί να αφαιρεθούν οι σάλπιγγες και οι ωοθήκες (εξαρτήματα).

Η Λαπαροσκοπική αφαίρεση αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για την αφαίρεση της μήτρας, τόσο σε περιπτώσεις καλοήθειας, όσο και σε περιπτώσεις κακοήθειας. Μάλιστα στις περιπτώσεις κακοήθειας όλες οι μελέτες έχουν αποδείξει μέγιστη ογκολογική ασφάλεια και με την ταχύτερη κινητοποίηση είναι δυνατή η ταχύτερη συμπληρωματική θεραπεία (Ακτινοθεραπεία ή Χημειοθεραπεία).

Ο Δρ. Ζυγούρης, επιπλέον της τεράστιας εμπειρίας του στη Λαπαροσκοπική υστερκετομή, με την ομάδα Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Γυναικολογικής Χειρουργικής στην Κλινική «Άγιος Λουκάς», εφαρμόζει την καινοτόμα τεχνική της ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΗΤΡΑΣ. 

Πορεία ασθενούς

Η ασθενής μετά τον προεγχειρητικό έλεγχο υποβάλλεται στη χειρουργική επέμβαση, η οποία διαρκεί από 45 λεπτά έως 2 ώρες σε δύσκολες περιπτώσεις. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα με τη χορήγηση απλών αναλγητικών. Η ασθενής ήδη 8 ώρες μετά την επέμβαση κινητοποιείται και 12 ώρες μετά μπορεί να φάει μια ελαφριά σούπα. Το επόμενο πρωί, κατά κανόνα, λαμβάνει εξιτήριο σε πολύ καλή γενική κατάσταση και μετά από μερικές ημέρες επιστρέφει στην κανονική δραστηριότητά της.  

Πλεονεκτήματα Λαπαροσκοπικής Υστερεκτομής

Ενδείξεις Λαπαροσκοπικής Υστερεκτομής

 Ενδεικτικές επεμβάσεις

dzygouris ΕΣΠΑ