Ολική υστερεκτομή λιγότερο επιβαρυντική
Είναι απαραίτητος ο χειριστής μήτρας για τη διενέργεια λαπαροσκοπικής ολικής υστερεκτομής σε μια γυναίκα; Ο Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ. Δημήτριος Ζυγούρης μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφεύγει τη χρήση χειριστή μήτρας στη διενέργεια αυτών των επεμβάσεων.
Βράβευση Δ. Ζυγούρη στο Ευρωπαϊκό συνέδριο Γυναικολογικής Ογκολογίας
Το βραβείο της καλύτερης εργασίας για νέες χειρουργικές τεχνικές την οποία παρουσίασε ο Γυναικολόγος Χειρουργός Δρ. Δημήτρης Ζυγούρης, απένειμε η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου SAGO 2025 της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας.
Η εργασία που αφορούσε στη λαπαροσκοπική υστερεκτομή χωρίς τη χρήση χειριστή μήτρας, εκπονήθηκε από τους Ιατρούς της Μονάδας Γυναικολογικής Ογκολογίας και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής της Κλινικής «Άγιος Λουκάς», με επιεκφαλής τον Δρ. Α. Καβαλλάρη.
Ομιλία Δρ. Δ. Ζυγούρη, στο συνέδριο SAGO 2025
Στιγμιότυπο ομιλίας του Γυναικολόγου Χειρουργού Δρ. Δ. Ζυγούρη, στο συνέδριο SAGO 2025 της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας που διεξήχθη στην Πράγα.
Δυναμική παρουσία και στο SAGO 2023
Με δυνατή εκπροσώπηση συμμετείχε η Μονάδα Γυναικολογικής Ογκολογίας και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής της Κλινικής «Άγιος Λουκάς» στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO) που το 2023 διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη. Η Μονάδα παρουσίασε το επιστημονικό της έργο με επικεφαλής τον Δρ. Α. Καβαλλάρη και τους Γυναικολόγους Χειρουργούς Δ. Ζυγούρη και Σ. Κοπατσάρη.
Λαπαροσκοπική αφαίρεση ινομυωμάτων
Με αφορμή μία λαπαροσκοπική επέμβαση αφαίρεσης τριών μεγάλων ινομυωμάτων από νεαρή ασθενή μιλούν οι Γυναικολόγοι Χειρουργοί της Μονάδα γυναικολογικής ογκολογίας και λαπαροσκοπικής χειρουργικής της Κλινικής “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ”, Δρ. Δημήτρης Ζυγούρης, Δρ. Ανδρέας Καβαλλάρη και Αντώνης Γκουτζιούλης. Εξηγούν γιατί διεθνώς, η λαπαροσκοπική αφαίρεση των ινομυωμάτων θεωρείται η καλύτερη χειρουργική τεχνική



